Suplementy diety, odżywki i zdrowa żywność - Największy wybór w Polsce!
-
MenuPowrót
- Kategorie
-
Producenci
-
-
Kategorie
add remove
- Aminokwasy add remove
- Odżywki białkowe add remove
- Kreatyna add remove
- Spalacze tłuszczu add remove
- Węglowodany add remove
- Gainery - odżywki na masę add remove
- Pobudzenie / Energia / Skupienie / Nootropiki add remove
- Zdrowie i uroda add remove
- Zdrowe odżywianie add remove
- Akcesoria add remove
- Wyprzedaże
- Zestawy
- Producenci
- Promocje
- Nowości
- Blog
- O nas
- Kontakt
OstroVit Digezyme Enzymy trawienne 90 tabl.
Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Informacja żywieniowa
OstroVit Digezyme Enzymy Trawienne 90 tabl.
Smak: Neutralny
Jedna porcja: 1 tabl.
Ilość porcji w opakowaniu: 90 porcji
% RWS*
Składniki aktywne | ||
---|---|---|
DigeZyme® | 150mg | |
- w tym: α-amylaza | 3600 DU | |
- w tym: Neutralna proteaza | 900 PC | |
- w tym: Laktaza | 600 ALU | |
- w tym: Lipaza | 30 FIP | |
- w tym: Celulaza | 165 CU |
Składniki: Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; kompleks multienzymatyczny DigeZyme®, skrobia, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu. Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
OstroVit Digezyme Enzymy trawienne 90 tabletek
OstroVit Digezyme Enzymy trawienne to wysokiej jakości suplement diety w tabletkach doustnych. Preparat jest kompleksem pięciu składników aktywnych - enzymów trawiennych. Opracowany został z najwyższej jakości substancji, z myślą o wszystkich osobach, które w kompleksowy sposób chcą zadbać o prawidłowy metabolizm oraz wspomóc proces trawienia.
- α-amylaza, neutralna proteaza, laktaza, lipaza i celulaza w każdej tabletce
- 1 tabletka = 1 porcja suplementu dziennie
- kompleksowe wsparcie układu trawiennego
Czym są enzymy trawienne?
Enzymy trawienne to ogólne określenie dla grupy substancji występujących w organizmie, bez których dygestia - czyli trawienie, byłoby niemożliwe. Uczestniczą one w procesach trawienia poszczególnych składników, z jakich składają się spożywane przez nas pokarmy. Te przemiany chemiczne umożliwiają właściwy rozkład złożonych substancji obecnych w pożywieniu do prostych związków chemicznych. Dzięki temu możliwy jest prawidłowy przebieg wszystkich etapów trawienia i wchłanianie niezbędnych składników odżywczych z przewodu pokarmowego. Zachowanie zrównoważonego procesu trawienia jest niezbędne do zachowania właściwego stanu zdrowia i wszystkich funkcji fizjologicznych. Suplement diety OstroVit Digezyme Enzymy trawienne w kompleksowy pozwoli uzupełnić Twoją codzienną dietę w:
- α-amylazę - to enzym rozkładający wielocukry (np skrobię) do cukrów prostych, które następnie w tej uproszczonej postaci są wchłaniane z przewodu pokarmowego. Wytwarzana jest głównie poprzez gruczoły ślinowe (ślinianki) oraz trzustkę, poza tym w błonie śluzowej jelit oraz przez gruczoły mlekowe.
- Neutralną proteazę - jest rodzajem enzymu z grupy peptydaz, fermentowanym przez Bacillus Subtilis. Swoje zastosowanie znajduje przede wszystkim w hydrolizie - czyli rozkładzie - białek (zarówno roślinnych jak i zwierzęcych), do ich mniej skomplikowanych postaci, czyli peptydów i aminokwasów.
- Laktazę - to enzym niezbędny między innymi do trawienia mleka i produktów z niego wytwarzanych. Mechanizm jego działania polega na tym, iż rozkłada laktozę - cukier mleczny - do glukozy i galaktozy, które wówczas mogą być wykorzystane jako źródło energii. Wytwarzana jest przez zwierzęta, rośliny, grzyby, bakterie i drożdże.
- Lipazę - to grupa enzymów wytwarzanych głównie w trzustce, wydzielanych do światła przewodu pokarmowego. Odpowiadają w procesie trawienia za rozkład tłuszczów - przekształcają trójglicerydy do kwasów tłuszczowych i glicerolu.
- Celulazę - to enzym z grupy hydrolaz, katalizujący wiązania pomiędzy cząsteczkami glukozy w celulozie. Celuloza to inaczej błonnik. W wyniku tej reakcji powstaje, jako produkt końcowy - cukier prosty glukoza.