

Darmowa dostawa od 200PLN
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Informacja żywieniowa
Smak: Naturalny
Jedna porcja: 10 g
Ilość porcji w opakowaniu: 50 porcji
% RWS*
L-glutamina | 4000 mg | |
L-leucyna | 2000 mg | |
L-izoleucyna | 1000 mg | |
L-walina | 1000 mg |
% RWS*
L-glutamina | 8000 mg | |
L-leucyna | 4000 mg | |
L-izoleucyna | 2000 mg | |
L-walina | 2000 mg |
% RWS*
L-glutamina | 40 g | |
L-leucyna | 20 g | |
L-izoleucyna | 10 g | |
L-walina | 10 g |
Składniki: L-glutamina, L-leucyna, emulgator - lecytyna rzepakowa, L-walina, L-izoleucyna, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromaty, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K. Może zawierać soję oraz orzechy.
* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
OstroVit BCAA + Glutamina to najwyższej klasy preparat dla osób aktywnych fizycznie, składający się z trzech aminokwasów rozgałęzionych, jakimi są: leucyna, walina, izoleucyna oraz niezwykle istotnej glutaminy. Suplement nie zawiera zbędnych zbrylaczy, wypełniaczy i innych dodatków, a jego mikronizacja stoi na najwyższym poziomie. Idealna biodostępność i doskonała rozpuszczalność produktu, zostały podyktowane wysokimi wymaganiami konsumentów.
BCAA (Branched Chains Amino Acids) to aminokwasy rozgałęzione: leucyna, walina oraz izoleucyna. Owe związki nazywane są tak z racji rozbudowanego bocznego łańcucha w swojej chemicznej strukturze. Należą do grupy aminokwasów egzogennych, czyli niezbędnych w naszej diecie, gdyż nasz organizm sam nie potrafi ich produkować. Są nieodłączonym elementem syntezy większości białek, a ponad 30% naszych mięśni składa się właśnie z BCAA.
L-glutamina est organicznym związkiem chemicznym z grupy aminokwasów endogennych. Charakteryzuje się wieloma funkcjami biologicznymi, jak transporter azotu, działając jako prekursor syntezy glutationu czy nukleotydów. Jest jednym z substratów w procesie glukoneogenezy.
UWAGA! Ze względu na wysoką zawartość L-leucyny, L-izoleucyny produkt charakteryzuje się słabszą rozpuszczalnością oraz gorzkim posmakiem. Jest to naturalna cecha użytych surowców. Dobrym rozwiązaniem jest wymieszanie produktu w wodzie lub soku, delikatnie mieszając roztwór, bądź spożycie proszku bezpośrednio popijając wodą lub sokiem.
W trosce o zdrowie naszych klientów, produkty przez nas wytwarzane poddawane są regularnym badaniom w niezależnym akredytowanym laboratorium, w celu zapewnienia i utrzymania najwyższej jakości.