Trec Soy Protein Isolate 750 g

OS1219-1919
61,72 zł
Dostawa w ciągu 3-5 dni
  • Izolat protein sojowych jako cenne źródło pełnowartościowego białka;
  • Odpowiednia dla wegan i wegetarian.
Smak : wanilia
Ilość

  Darmowa dostawa

Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł

  Gwarancja zadowolenia

Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!

  Największa oferta w Polsce

W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów

Informacja żywieniowa

Trec Soy Protein Isolate 650g

Smak: Brak

Jedna porcja: 30g

Ilość porcji w opakowaniu: 21 porcji

Wartość energetyczna 110 Kcal % RWS*

Białko25,6 g
Węglowodany1,22 g
w tym cukry0,45 g
Całkowita zawartość tłuszczu0,34 g
Tłuszcze nasycone0,03 g
Sól0,02 g
Izolat Białka Serwatkowego28,44 g

Wartość energetyczna 368 Kcal

Białko85,33 g
Węglowodany4,07 g
w tym cukry1,52 g
Całkowita zawartość tłuszczu1,33 g
Tłuszcze nasycone0,1 g
Sól0,07 g
Izolat Białka Serwatkowego94,8 mg

Składniki: Izolat białka sojowego (94,8%); kakao w proszku dla smaku czekoladowego; aromaty; fruktoza; substancje słodzące – cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza; barwnik dla smaku waniliowego – beta-karoten.

* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

OPIS SOY PROTEIN ISOLATE

SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swojego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi posiadają właściwości bardzo zbliżone do popularniejszych białek zwierzęcych.

SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej. Preparat polecany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców.

SOY PROTEIN ISOLATE - ZBILANSOWANE BIAŁKO SOJOWE DLA WEGETARIAN I NIE TYLKO

Białko sojowe jako zdrowa i wartościowa alternatywa białkowa

Soja to roślina stanowiąca bogate źródło białka, zawierająca ponad 30 g protein w 100g. Takim zagęszczeniem białka nie mogą poszczycić się nawet popularne mięsa (filet z piersi kurczaka dostarcza około 22 g białka). Z tego względu białko sojowe stanowi chętnie wykorzystywany komponent białkowy w przemyśle spożywczym. Z substratu sojowego pozyskiwane są, podobnie jak w przypadku białek serwatkowych, koncentraty oraz izolaty białkowe. Izolat białka sojowego, będący kluczowym składnikiem SOY PROTEIN ISOLATE, to czystsza forma białka jak koncentrat, zawierająca mniej niepotrzebnych składników tj. węglowodany i tłuszcze, charakteryzująca się stężeniem białka ponad 90%. 100 g białko sojowego od Trec Nutrition zawiera aż 85 g czystych protein przy zawartości 1 g tłuszczu i 4 g węglowodanów. To są parametry naprawdę wysokiej klasy odżywki białkowej.

Wyjątkowy skład aminokwasowy białka sojowego

Soja to białko roślinne o szczególnych właściwościach. Wiele roślinnych białek wykazuje deficyty aminokwasów z grupy egzogennych, czyli grupy aminokwasów, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować. Białko sojowe, które jest podstawą produktu SOY PROTEIN ISOLATE, zawiera wszystkie 8 aminokwasów egzogennych. Deficyt któregokolwiek z tych aminokwasów powoduje, że białko nie jest w stanie przyswoić się w pełnym wymiarze. Białkowe sojowe od Trec Nutrition wyposażone jest we wszystkie kluczowe aminokwasy, dzięki czemu białko może być maksymalnie zabsorbowane. Poza tym, że białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy z grupy egzogennych, charakteryzuje się także wysokim stężeniem aminowkasów rozgałęzionych (BCAA). Na tym polu w niczym nie ustępuje wręcz białkom mleka. Na tym jednak nie koniec atutów białka sojowego.

SOY PROTEIN ISOLATE charakteryzuje się wysoką zawartością argininy i glutaminy

Gdy analizowano skład aminokwasowy białka sojowego, wyszedł na jaw zadziwiający fakt. To roślinne białko wykazuje wyższą, w porównaniu z kazeiną i białkami serwatkowymi, zawartość dwóch ważnych aminokwasów: glutaminy i argininy. Mając na uwadze względy fizjologiczne, z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że są to dwa najbardziej zapracowane aminokwasy w ustroju, szczególnie w przypadku osoby aktywnej fizycznie. Glutamina, występująca w dużym stężeniu w białku sojowym od Trec, odpowiada za dodatni bilans azotowy będący podstawą wystąpienia anabolizmu mięśniowego. Jest tak ważnym aminokwasem, że organizm w sytuacji jego braku będzie rozkładał wszystkie inne aminokwasy w celu uzyskania pożądanego poziomu glutaminy. Źródło:

  1. NBJ’s Sports Nutrition and Weight Loss Report 2007-2008. Nutrition Business Journal. Boulder CO. New Hope Natural Media, January 2008.
  2. Paul GL. The rationale for consuming protein blends in sports nutrition. J Am Coll Nutr. 2009 Aug;28 Suppl:464S-472S. Review.
  3. Boirie Y, Dangin M, Gachon P, Vasson MP, Maubois JL, Beaufrère B. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Dec 23;94(26):14930-5.

Arginina, w którą zasobne jest białko sojowe, jest tak istotnym aminokwasem, że w sytuacji wyłączenia go z diety dziecka, hamuje procesy wzrostowe organizmu. Arginina jest niezbędna do produkcji kreatyny, odgrywającej kluczową rolę w energetyce komórkowej, stanowi nieodzowne ogniwo cyklu mocznikowego, jest jedynym substratem do produkcji pompującej molekuły, jaką jest tlenek azotu (NO).Stosując SOY PROTEIN ISOLATE możesz być pewien, że wyposażasz swój organizm w większą dawkę tych kluczowych aminokwasów, które są tak istotne dla budowania czystej masy mięśniowej, siły i zachowania ogólnego zdrowia.

SOY PROTEIN ISOLATE dobre dla każdego, szczególnie dla wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy

Białko sojowe to doskonałe rozwiązanie dla osób będących na różnych odmianach diet wegetariańskich. Spośród różnych źródeł białka zalecanych w tego typu dietach, białko sojowe wypada najlepiej w rankingu PDCAAS (Protein Digestibiity – Corrected Amino Acid Scoring) oceniającym jakość białka na podstawie składu aminokwasowego i jego strawności. PDCAAS to metoda oceniania wartości białka uznana przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia). Źródło: https://dare2makeachoice.wordpress.com/2014/05/29/nutriplus-protein-wonder/

Białko sojowe to także rekomendowane źródło protein dla osób z nietolerancją cukru mlecznego – laktozy. Mimo, że koncentraty białek mlecznych są niemalże pozbawione tego uczulającego składnika, to zawsze występuje ryzyko, że jakaś minimalna ilość mogła pozostać w finalnym produkcie białkowym. W przypadku SOY PROTEIN ISOLATE nie ma takiej możliwości, gdyż naturalnie roślina ta nie zawiera laktozy.

Zalety produktu SOY PROTEIN ISOLATE:

  • Zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, przez co stanowi łatwo i dobrze absorbowane białko;
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością BCAA;
  • Wysoka zawartość glutaminy i argininy (wyższa jak w WPC!);
  • Doskonałe białko dla wegetarian;
  • Pozbawione uczulającej i wywołującej dyskomfort trawienny laktozy.

Żródło: http://www.precisionnutrition.com/whey-vs-casein

- Effects of soy protein on renal function and proteinuria in patients with type 2 diabetes Am J Clin Nutr 1998 68:6 1347S-1353S (http://ajcn.nutrition.org/content/68/6/1347S.full.pdf )- Aleksandra Zagrodna (Kopeć). Anna Książek. Małgorzata Słowińska - Lisowska. An assessment of diet among high – rank professional judo athletes. Journal of combat sports and martial arts 12/2014- http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174002001870

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
100g
90g**
30g***

 %RWS*

 %RWS**

 %RWS***

Wartość energetyczna

1562 kJ

368 kcal

 

18%

1405 kJ

331 kcal

 

17%

469 kJ

110 kcal

 

 6%

Tłuszcz1,13 g2%1,02 g1%0,34 g0%
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,10 g1%0,09 g0%0,03 g0%
Węglowodany4,07 g2%3,66 g1%1,22 g0%
   w tym cukry1,52 g2%1,36 g2%0,45 g1%
Białko85,33 g171%76,80 g154%25,60 g51%
Sól0,07 g1%0,06 g1%0,02 g0%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Izolat Białka Serwatkowego94,80 g85,32 g28,44 g
OS1219-1919

Opis

Forma
proszek

Specyficzne kody

EAN13
5902114018283

7 innych produktów w tej samej kategorii: