Olimp Gold Beef-Pro Plasma Mega Tabs 300 tabl.

OS613
109,64 zł
Dostawa w ciągu 3-5 dni
Ilość
Dodaj do ulubionych

  Darmowa dostawa

Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł

  Gwarancja zadowolenia

Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!

  Największa oferta w Polsce

W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów

Informacja żywieniowa

Olimp Gold Beef-Pro Plasma 300 tab.

Jedna porcja: 4 tabl.

Ilość porcji w opakowaniu:75 porcji

Wartość energetyczna 81,1 kJ/19,4 kcal% RWS*

Białko 3,9g
Węglowodany <0,5g
w tym cukry <0,5g
Tłuszcz <0,5g
Tłuszcze nasycone <0,2g
Błonnik 0g
Sól 0,86g
L-leucyna 366 mg
L-walina 223 mg
L-izoleucyna 92 mg
L-alanina 217 mg
L-arginina 235 mg
L-fenyloalanina 200 mg
L-lizyna 372 mg
Kwas L-asparaginowy 469 mg
L-cysteina 109 mg
Kwas L-glutaminowy 572 mg
Glicyna 160 mg
L-histydyna 109 mg
L-metionina 34 mg
L-prolina 229 mg
L-seryna 332 mg
L-treonina 292 mg
L-tryptofan 69 mg
L-tyrozyna 217 mg

Wartość energetyczna 162 kJ/38,8 kcal % RWS*

Białko 5,8g
Węglowodany <0,5g
w tym cukry <0,5g
Tłuszcz <0,5g
Tłuszcze nasycone 0,4g
Błonnik 0g
Sól 1,3g
L-leucyna 549 mg
L-walina 335 mg
L-izoleucyna 137 mg
L-alanina 326 mg
L-arginina 352 mg
L-fenyloalanina 300 mg
L-lizyna 558 mg
Kwas L-asparaginowy 704 mg
L-cysteina 163 mg
Kwas L-glutaminowy 858 mg
Glicyna 240 mg
L-histydyna 163 mg
L-metionina 51 mg
L-prolina 343 mg
L-seryna 498 mg
L-treonina 438 mg
L-tryptofan 103 mg
L-tyrozyna 326 mg

Składniki: 75% białko plazmy krwi wołowej, substancja wypełniająca – węglan wapnia; substancje przeciwzbryląjące – dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych; substancje glazurujące – alkohol poliwinylowy (PVA), glikol polietylenowy, talk.

* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

TO NIE JEST KOLEJNY PRODUKT AMINOKWASOWY!

Aby to zrozumieć musisz uświadomić sobie, iż każda aktywność fizyczna może mieć wpływ na funkcjonowanie naszego układu odpornościowego. Udowodniono, iż poziom komórek odpornościowych we krwi obwodowej po wysiłku ulega znacznemu spadkowi i wraca do normy dopiero około 24 godziny od zakończenia treningu. Obniżona zostaje również produkcja przeciwciał (głównie klasa IgA) która jest podstawową funkcją ochronną układu odpornościowego śluzówki (nie tylko jelit, ale i jamy ustnej), stanowiąc pierwszą linię obrony przed patogenami. Obniżenie poziomu sekrecji tych immunoglobulin powoduje zwiększenie zdolności drobnoustrojów chorobotwórczych do adhezji (przywierania) do nabłonka jelitowego, wzrostem jego przepuszczalności, a w konsekwencji również zwiększeniem ryzyka przenikania patogenów poprzez ścianę jelita. W ten sposób bariera jelitowa traci jedną ze swych podstawowych funkcji (niekontrolowane zwiększenie przepuszczalności i brak wybiórczości), niejako otwierając organizm na ekspansję patogenów i ich toksyn, co w skrajnych przypadkach skutkować może wystąpieniem zespołu niewydolności wielonarządowej. W tak zaburzonej homeostazie organizmu nie może być mowy o skutecznej regeneracji po treningowej.

W grupie maratończyków analizowano po wysiłku poziom jednej z toksyn bakteryjnych i okazał się on w 80% przypadków przekraczać górny dopuszczalny limit. Dla 2% osób, w co trudno uwierzyć, był on powyżej poziomu uznawanego za śmiertelny(1). Analogię wyników odnajdujemy w badaniach realizowanych na grupie ultra triatlonistów, u których poziom tej samej endotoksyny wzrósł ponad 4-krotnie po zakończonym wyścigu. Jednocześnie odnotowano u nich 60% spadek w koncentracji przeciwciał anty-toksyna(2). Jako bezpośrednie odczucia fizjologiczne sportowców wymieniane są: parcie na mocz, wzdęcia, odbijanie i problemy żołądkowe, czyli symptomy niespecyficzne, praktycznie nigdy nie kojarzone przez atletów, ze wzrostem zatrucia organizmu toksynami bakteryjnymi, częściej natomiast z przemęczeniem organizmu lub wpływem około treningowego żywienia.

ODPOWIEDŹ IMMUNOLOGICZNA MOŻE BYĆ MODULOWANA PRZEZ CZYNNIKI ŻYWIENIOWE.

Doświadczenia na zwierzętach(3,4), którym podawano białka osocza wykazały około 40% obniżenie poziomu mocznika krążącego w osoczu krwi (wzrost efektywności wykorzystania białka i/lub redukcja katabolizmu aminokwasów) znacząco zwiększone było również dzienne przyjmowanie ilości pożywienia i poprawioną o 19% wydajność adaptacji składników pożywienia. Wzrost dostępności aminokwasów połączony był ze zwiększonymi aż o 23% średnimi dziennymi przyrostami masy ciała. Skuteczność progresu w suchej masie ciała wzrosła o 16%. 

Inne badania pokazują natomiast, iż przyjmowanie sproszkowanej plazmy(5) skutkowało pozytywnymi zmiany struktury nabłonka jelitowego (zwiększenie wysokości kosmków, zmniejszenie ich biernej przepuszczalności) i wynikającą z tego poprawę jego funkcjonowania (zwiększone wchłanianie składników pokarmowych).

GOLD BEEF-PRO™ PLASMA może stanowić realną nadzieję dla intensywnie trenujących osób, czy tych poddawanych chronicznemu stresowi.

Biorąc pod uwagę całość przytoczonych badań, oczywistym wydaje się, iż suplementacja GOLD BEEF-PRO™ PLASMA:

może mieć ogromny potencjał dla osób poddawanych skrajnie wyczerpującym treningom fizycznym,

w sposób istotny przyczynia się do obniżania stanu zapalnego i niwelowania dysfunkcji bariery jelitowej,

poprawiać działanie układu immunologicznego i nasila przy tym wchłanianie składników odżywczych,

stanowić istotny przyczynek do przyspieszenia tempa i wydajności powysiłkowej regeneracji, skracając czas zaburzenia homeostazy organizmu i poziomu endotoksemii ustroju osób intensywnie aktywnych fizycznie.

UNIKATOWY PROFIL AMINOKWASOWY TO TYLKO „WISIENKA NA TORCIE”.

Ponadto GOLD BEEF-PRO™ PLASMA spełnia najwyższe standardy przewidziane dla produktów wysokobiałkowych podawanych w formie tabletek:

bardzo duża dawka (aż 1750 mg) wysoko przyswajalnego białka w jednej tabletce Mega Tabs®,

zawiera pełen profil aminokwasów proteogennych z istotnym udziałem aminokwasów egzogennych (EAA), w tym o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA), wykazujących się silnym działaniem anabolicznym i antykatabolicznym,

dawkowanie zostało dostosowane do wagi ciała,

nie zawiera laktozy, więc z sukcesem może być stosowany przez osoby cierpiące na obniżenie jakości życia spowodowane alergią na ten składnik pokarmowy bądź na białka mleka,

charakteryzuje się śladową zawartością węglowodanów (poniżej 0,5 g) i tłuszczu (poniżej 0,5 g) w przeliczeniu na sugerowaną porcję,

Dodatkowo GOLD BEEF-PRO™ PLASMA zawiera szczególnie wysokie stężenia tak istotnych dla wysiłku sportowego aminokwasów, jak:

L-arginina (Arg) - zawartość 3-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych.

Pomimo, iż L-arginina jest aminokwasem względnie egzogennym, to jej wewnętrzna biosynteza nie jest w stanie zrównoważyć niewystarczającej jej podaży wraz z pożywieniem w stanach zwiększonego zapotrzebowania(6,7), takich jak wzmożony wysiłek fizyczny czy wyniszczenie organizmu spowodowane chorobą bądź wypadkiem.

Z całą pewnością udowodniono dotychczas, że L-arginina: zwiększa syntezę czynników wzrostowych (poliamin) uczestniczących we wzroście tkanek oraz, jak udowadniają badania kliniczne, promuje w organizmie syntezę białek. Wraz z glicyną i L-metioniną bierze również udział w syntezie kreatyny. W literaturze naukowej znajdujemy tak samo doniesienia o wpływie Arg na zwiększenie wydzielanie hormonu wzrostu (badania kliniczne na zdrowych mężczyznach(8).

glicyna - zawartość ok. 13-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych.

Badania na ludziach(9) udowadniają, iż zwiększone spożycie glicyny przyczynia się redukcji zmęczenia i subiektywnej poprawy jakości snu.

L-tyrozyna - zawartość ok. 1,5-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych.

Dwa badania(10,11) przeprowadzone na ludziach udowadniają, iż suplementacja L-tyrozyny jest powiązana ze znaczną poprawą nastroju i funkcji kognitywnych, szczególnie w okresie działania czynników stresowych. Ekstrapolując te wyniki na osoby aktywne fizycznie można wnioskować poprawę skupienia w trakcie wzmożonego wysiłku, co bezsprzecznie będzie się przekładało na efektywność treningu.

L- seryna - zawartość wyższa, niż w białkach serwatkowych.

Bierze udział w redukcji dysfunkcji układu immunologicznego wynikających z chronicznego zmęczenia(12), co może mieć istotne znaczenie dla osób poddawanych stałemu obciążeniu fizycznemu o dużej intensywności, które w konsekwencji może prowadzić do przetrenowania i wszystkich konsekwencji wynikających z tego faktu.

L-tryptofan - zawartość wyższa, niż w białkach serwatkowych.

Badania przeprowadzone na sportowcach w 2010 roku(13) udowadniają, iż suplementacja L-tryptofanem może zwiększać wytrzymałość fizyczną w trakcie wysiłków aerobowych z ponad maksymalnymi „atakami” beztlenowymi.

L-histydyna - zawartość wyższa, niż w białkach serwatkowych.

Wraz z beta-alaniną tworzy w organizmie karnozynę, która jest powszechnie znaną substancja aktywną przyczyniającą się do zwiększania wytrzymałości mięśniowej. Ma tym samym ogromny wpływ na jakość i efektywność treningu, zwłaszcza w jego intensywnych zakresach.

L-fenyloalanina - zawartość wyższa, niż w białkach serwatkowych.

W organizmie może być przekształcana do tyrozyny. Tym samym staje się prekursorem do syntezy neuroprzekaźników takich jak dopamina. Podawanie tyrozyny zwiększa poziom katecholamin obecnych w krążeniu i centralnym układzie nerwowym, przyczyniając się tym samym do poprawy efektywności wysiłku fizycznego.

OS613

Specyficzne kody

EAN13
5901330043987

16 innych produktów w tej samej kategorii: