Olimp Omega 3 plus wit. E 120 kaps.
Produkt chwilowo niedostępny.
Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Informacja żywieniowa
Olimp Omega 3 plus wit. E 120 kaps.
Jedna porcja: 1 kaps.
Ilość porcji w opakowaniu: 120 porcji
% RWS*
Olej rybi (45% kwasów tłuszczowych omega-3) | 500 mg | |
25% kwasów eikozapentaenowych (EPA) | 125 mg | |
17% kwasów dokozaheksaenowych (DHA) | 85 mg | |
3% inne kwasy Omega-3 | 15 mg | |
Witamina E | 5 mg |
Składniki: olej rybi (źródło kwasów omega-3), żelatyna, glicerol, woda – składnik otoczki, D-alfa tokoferol (wit. E)
* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Olimp Omega 3 plus wit. E 120 kaps.
Omega 3 plus wit. E to suplement diety zawierający wysokogatunkowy, skoncentrowany olej z ryb zimnowodnych, mianowany na 45%-ową zawartością kwasów omega-3.
Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 zalicza się do grupy wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Określa się je mianem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), ponieważ muszą być bezwzględnie dostarczane z diety. Wyniki wielu badań klinicznych dowodzą, że przyjmowanie kwasów omega-3 wykazuje korzystny wpływ na utrzymanie prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponieważ trudno dostarczyć jest ich odpowiednią ilość wraz z pożywieniem, należy sięgać po odpowiednie preparaty. Podaż tych składników z dietą bywa często niewystarczająca, wówczas najlepszym rozwiązaniem jest suplementacja odpowiednimi preparatami zawierającymi w składzie kwasy omega-3.
Badania naukowe udowodniły, że odpowiedni udział kwasów omega-3 w diecie człowieka:
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania serca (efekt dotyczy spożycia łącznie min. 250 mg dziennie kwasów EPA i DHA)
- przyczynia się do utrzymania właściwego poziomu trójglicerydów (efekt dotyczy spożycia łącznie min. 2 g dziennie kwasów EPA i DHA)
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi (efekt dotyczy spożycia łącznie min. 3 g dziennie kwasów EPA i DHA)
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu (efekt dotyczy spożycia min. 250 mg dziennie i DHA)
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.)
WITAMINA E
Witamina E pełni w organizmie funkcję przeciwutleniacza, przez co pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników).