Olimp Ulgrip HOT 10 sasz.
Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Wartość odżywcza
2 saszetki | |
Sproszkowane owoce malin | 800 mg |
Koncentrat z czarnej porzeczki | 600 mg |
Ekstrakt z kwiatu bzu czarnego | 500 mg |
Ekstrakt z kwiatostanu lipy | 200 mg |
Ekstrakt z koszyczka rumianku | 120 mg |
Beta-glukan | 90 mg |
Rutyna | 30 mg |
Witamina C | 1000 mg (1250%*) |
Niacyna (NE) | 16 mg (100%*) |
Witamina B6 | 2,1 mg (150%*) |
Cynk | 15 mg (150%*) |
Selen | 55 µg (100%*) |
Ulgrip™ HOT
Suplement diety w formie proszku do sporządzania rozgrzewającego płynu. Składniki preparatu wspierają łatwiejsze odkrztuszanie i łagodzą podrażnienia gardła – kaszel, chrypka, suchość.
Ulgrip™ HOT to specjalnie opracowane połączenie ekstraktów bzu czarnego, lipy, rumianku oraz witamin (C, B6, niacyna) i minerałów (cynk, selen), na bazie naturalnych sproszkowanych owoców malin i koncentratu z czarnej porzeczki, dodatkowo uzupełnione o beta-glukan i rutynę.
Ekstrakt czarnego bzu, lipy i rumianku, podobnie jak witamina C (w postaci mikrokapsułkowanego kwasu L-askorbinowego PureWay- C®), witamina B6 oraz cynk i selen - stanowią kompozycję składników wpływających na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, dzięki czemu wzmacniają naturalną barierę ochronną organizmu.
Ponadto, ekstrakty lipy i rumianku wykazują kojący wpływ na gardło i struny głosowe, szczególnie w przypadku podrażnień. Dodatkowo ekstrakt lipy wspomaga odkrztuszanie, dzięki czemu utrzymane jest prawidłowe funkcjonowanie układu oddechowego. Ekstrakt a czarnego bzu działa wspierająco w kaszlu, chrypce.
Zawarte w preparacie cynk (w postaci chelatu aminokwasowego Albion®), selen i witamina C pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Korzystnym wpływem na układ nerwowy charakteryzują się niacyna, witaminy C i B6, dodatkowo zmniejszając uczucie zmęczenia i znużenia, a także utrzymując prawidłowy metabolizm energetyczny.
Beta-glukan (beta-1,3/1,6-D-glukan) należący do związków z grupy polisacharydów, naturalnie występujący m.in. w ścianach komórkowych drożdży piwnych Saccharomyces cerevisiae; charakteryzuje się powinowactwem do elementów układu odpornościowego (makrofagi, neutrofile, limfocyty).