Olimp Whey Protein Complex 100% 2270 g

OS433-3243
260,11 zł
Dostawa w ciągu 3-5 dni
Smak : wanilia
Ilość
Dodaj do ulubionych

  Darmowa dostawa

Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł

  Gwarancja zadowolenia

Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!

  Największa oferta w Polsce

W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów

Informacja żywieniowa

Olimp Whey Protein Complex 2270g

Smak: Dowolny

Jedna porcja: 35 g

Ilość porcji w opakowaniu: 64 porcje

Wartość energetyczna 566 kJ / 134 kcal % RWS*

Białko 26 g  
Węglowodany 3,9 g
- w tym: cukry proste 1,4 g  
Tłuszcz 1,5 g
- w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
Sól 0,3 mg  
Zawartość aminokwasów
L-Alanina 1,3398 g  
L-Arginina 0,562716 g  
Kwas L-asparaginowy 2,94756 g  
L-Cysteina 0,562716 g  
Kwas L-glutaminowy 4,850076 g  
L-Glicyna 0,375144 g  
L-Histydyna 0,455532 g  
L-Izoleucyna 1,714944 g  
L-Leucyna 2,840376 g  
L-Lizyna 2,572416 g  
L-Metionina 0,589512 g  
L-Fenyloalanina 0,80388 g  
L-Prolina 1,47378 g  
L-Seryna 1,232616 g  
L-Treonina 1,795332 g  
L-Tryptofan 0,375144 g  
L-Tyrozyna 0,696696 g  
L-Walina 1,580964 g  

Wartość energetyczna 1624 kJ / 382 kcal % RWS*

Białko 75 g  
Węglowodany 11 g  
- w tym: cukry proste 4 g  
Tłuszcz 4,2 g  
- w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 0,7 g  
Sól 0,86 mg  
Zawartość aminokwasów
L-Alanina 3,828 g  
L-Arginina 1,60776 g  
Kwas L-asparaginowy 8,4216 g  
L-Cysteina 1,60776 g  
Kwas L-glutaminowy 13,85736 g  
L-Glicyna 1,07184 g  
L-Histydyna 1,30152 g  
L-Izoleucyna 4,89984 g  
L-Leucyna 8,11536 g  
L-Lizyna 7,34976 g  
L-Metionina 1,68432 g  
L-Fenyloalanina 2,2968 g  
L-Prolina 4,2108 g  
L-Seryna 3,52176 g  
L-Treonina 5,12952 g  
L-Tryptofan 1,07184 g  
L-Tyrozyna 1,99056 g  
L-Walina 4,51704 g  

Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).

* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Olimp Whey Protein Complex 2270g

Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.

Dawkowanie

Przeciętnie stosuje się 1-3 porcji dz. - po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu i przed snem. 1 porcję preparatu (35 g - 96 jednostek miarki Olimp lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml wody.

OS433-3243

Opis

Forma
proszek

16 innych produktów w tej samej kategorii: