OstroVit WPC 80 700g Natural
Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Wartość odżywcza
Na porcję | Na 2 porcje | Na 100 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 514 kJ / 122 kcal | 1027 kJ / 243 kcal | 1712 kJ / 405 kcal |
Tłuszcz: | 2.2 g | 4.4 g | 7.3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.4 g | 2.8 g | 4.6 g |
Węglowodany: | 2 g | 4.1 g | 6.8 g |
- w tym cukry | 2 g | 4.1 g | 6.8 g |
Białko | 23 g | 47 g | 78 g |
Sól | 0.15 g | 0.3 g | 0.49 g |
OstroVit WPC 80 700g Natural
OstroVit WPC 80 to najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego, zawierający 70% białka. Jest to doskonałe źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego o szerokim profilu aminokwasowym, niezbędnym do budowy włókien mięśniowych. Produkt wyprodukowany jest w procesie ultrafiltracji, w którym skoncentrowana frakcja białkowa z serwatki zostaje zagęszczona przed wcześniejszym oddzieleniem od cukru mlecznego i tłuszczu. Charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu i węglowodanów.
- Wysoka zawartość pełnowartościowych protein
- 5 g BCAA i 11 g EAA w każdej porcji
- Jedna porcja to 30 g produktu!
- Wersja o smaku naturalnym bez dodatku cukru i zbędnych dodatków
WPC 80 - odżywka białkowa
Białko serwatkowe intensywnie wspomaga proces wzrostu mięśni oraz pozwala na odbudowę włókien mięśniowych. Działa anabolicznie oraz antykatabolicznie - zapobiega przed rozpadem tkanki mięśniowej. Wspomaga zmniejszenie uczucie zmęczenia oraz przyspiesza regenerację mięśni po treningu. Z uwagi na 70% zawartość białka produkt jest odpowiedni dla wszystkich sportowców, niezależnie od uprawianej dyscypliny sportowej. Szczególnie polecany jest w okresie budowania masy mięśniowej oraz redukcji tkanki tłuszczowej. Zawarte w preparacie węglowodany i tłuszcze stanowią doskonałe źródło składników pokarmowych wspomagających wzrost beztłuszczowej masy ciała. Może być stosowany w czasie zaawansowanych treningów, ale również jako składnik codziennej diety, w celu uzupełnienia wartości odżywczych.