

Darmowa dostawa od 200PLN
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Informacja żywieniowa
Wartość energetyczna 3700 kJ / 900 kcal % RWS*
Białko | 0 g | |
---|---|---|
Węglowodany | 0 g | |
- w tym: cukry | 0 g | |
Tłuszcz | 100 g | 143% |
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 93 g | 465% |
- w tym: kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 1 g | |
Błonnik | 0 g | |
Sól | 0 g |
Składniki: 100% rafinowany olej kokosowy.
* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Olej kokosowy nierafinowany jest naturalnym produktem pozyskiwanym z miąższu kokosa. Jest otrzymywany w procesie tłoczenia w zimnej temperaturze (do 40 stopni), nierafinowany, niefiltrowany i nieoczyszczony. Uważany za najzdrowszy olej ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych oraz kwasu laurynowego. Ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie niemal wszystkich układów i narządów w organizmie.
To produkt o najwyższej jakości w 100% naturalny olej kokosowy bez dodatku soli, cukrów oraz innych zbędnych wypełniaczy. Doskonale sprawdzi się jako kosmetyk, przy dbaniu o naturalny, piękny i zdrowy wygląd swojego ciała. Wspomaga spalanie zbędnej tkanki tłuszczowej, napędza metabolizm oraz cechuje go działanie przeciwgrzybiczne, bakteriostatyczne i przeciwzapalne. Jest polecany konsumentom szczególnie dbającym o zdrowie, sportowcom, dzieciom oraz osobom starszym. Obecność średnio-łańcuchowych kwasów tłuszczowych sprawia, że jest łatwostrawnym i szybko przyswajalnym tłuszczem.
Olej kokosowy nierafinowany ma piękny, lekki zapach i delikatny smak orzecha kokosowego. Jest doskonałym składnikiem potraw i wypieków. Jest odpornym na wysokie temperatury, przez co wspaniale nadaje się do smażenia oraz pieczenia. Temperatura dymienia oleju kokosowego nierafinowanego wynosi ok. 177 st. C.
W trosce o zdrowie naszych klientów, produkty przez nas wytwarzane poddawane są regularnym badaniom w niezależnym akredytowanym laboratorium, w celu zapewnienia i utrzymania najwyższej jakości.