Suplementy diety, odżywki i zdrowa żywność - Największy wybór w Polsce!
-
MenuPowrót
- Kategorie
-
Producenci
-
-
Kategorie
add remove
- Aminokwasy add remove
- Odżywki białkowe add remove
- Kreatyna add remove
- Spalacze tłuszczu add remove
- Węglowodany add remove
- Gainery - odżywki na masę add remove
- Pobudzenie / Energia / Skupienie / Nootropiki add remove
- Zdrowie i uroda add remove
- Zdrowe odżywianie add remove
- Akcesoria add remove
- Wyprzedaże
- Zestawy
- Producenci
- Promocje
- Nowości
- Blog
- O nas
- Kontakt
OstroVit Miód Wielokwiatowy 500 g
Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Wartość odżywcza
Na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1352 kJ / 318 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany: | 79 g |
- w tym cukry | 77 g |
Białko | < 0.5 g |
Sól | 0 g |
OstroVit Miód Wielokwiatowy
Miód wielokwiatowy wytwarzany naturalnie w okresie wiosennym, letnim i jesiennym swój niepowtarzalny smak zawdzięcza unikalnemu połączeniu pyłków kwiatowych. Przy każdych zbiorach ten rodzaj miodu ma inne proporcje czynników chemicznych wpływających na jego prozdrowotne działanie. To właśnie dzięki ich połączeniu i różnorodności uważany jest za najbardziej uniwersalny miód, który łączy w sobie zalety wszystkich pozostałych. Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. Może być stosowany jako składnik dań, deserów lub słodzik do napojów i ciast.
Charakterystyka miodu wielokwiatowego
Barwa miodu wielokwiatowego OstroVit waha się od jasnokremowej do herbacianej, po skrystalizowaniu od jasnożółtej do ciemnobrązowej. Miód ma konsystencję gęstej cieczy w formie płynnej, a po skrystalizowaniu - średnioziarnistą. Krystalizacja trwa nawet do kilku miesięcy po otwarciu, więc jest to miód, który długo zachowuje swoją płynną formę.
Miód nektarowy wielokwiatowy jest wysokoenergetyczny ze względu na skład, w którym znajdziemy głównie węglowodany proste: glukozę i fruktozę. Dzięki temu idealnie sprawdzi się w przypadku zawodników lub osób intensywnie ćwiczących, które potrzebują źródła łatwostrawnych cukrów prostych podczas lub po treningu, a także dla pracowników umysłowych szukających zdrowego zastrzyku energii dla swojego mózgu.
Właściwości:
Miód wielokwiatowy jest bogaty w witaminy, m.in. C, A, PP, B2, B6 i B2, oraz minerały takie jak magnez, fosfor, potas, molibden, wapń, żelazo, czy krzem. Ich ilość jest zależna od danego zbioru tak jak wszystkie pozostałe właściwości tego miodu, a nawet smak. Wiosenne zbiory będą bardziej delikatne w smaku, podczas gdy zbiory z późnego lata i jesieni bardziej wyraziste i ostre.
Niepodważalne jest jednak to, że włączenie naturalnego miodu wielokwiatowego do codziennej diety jest korzystne dla naszego organizmu. Bez względu na to, czy jesteś obecnie w okresie budowania mięśni, czy też pragniesz pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, dołącz miód wielokwiatowy do swojego jadłospisu, a z pewnością z tego skorzystasz. Ten typ miodu:
- Poprawia krążenie krwi
- Wspomaga trawienie
- Uspokaja, pomaga w szybszym zasypianiu
- Jest wspaniałym źródłem energii dla ciała i umysłu
Najważniejsze cechy naszego miodu:
- W 100% NATURALNY - Miód wielokwiatowy OstroVit nie zawiera konserwantów, wypełniaczy oraz żadnych dodatków i pochodzi w całości z natury.
- BAJECZNIE SMACZNY - Wypełni Twoje życie i potrawy naturalną słodkością płynącą z najwyższej jakości surowca, na którą możesz sobie pozwolić.
- NIEODŁĄCZNY KAŻDEGO DNIA - Sprawdzi się przy każdym posiłku, np. z owsianką na śniadanie lub jako składnik naturalnego izotoniku pitego podczas intensywnego treningu.
- BEZPIECZNE OPAKOWANIE - Szklany słoik, w którym umieściliśmy nasz miód zapewnia mu długotrwałą świeżość bez nadmiernej krystalizacji.
Krystalizacja miodu:
Miód ma konsystencję gęstej cieczy w formie płynnej, a po skrystalizowaniu - średnioziarnistą. Krystalizacja trwa nawet do kilku miesięcy po otwarciu, więc jest to miód, który długo zachowuje swoją płynną formę. Krystalizacja miodu to zjawisko naturalne, nie ma ona wpływu na jakość i właściwości produktu.