BioTech Tortilla Baking mix 600 g
Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 250 zł
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Wartość odżywcza | ||||
| w 100 g proszku | RWS* (w 100 g proszku) | w 1 picie lub 2 tortillach | RWS* (w 1 picie lub 2 tortillach) |
Wartość energetyczna | 1341 kJ/319 kcal | 16% | 1311 kJ/312 kcal | 16% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g 0,8 g | 6% 4% | 10 g 1,7 g | 14% 9% |
Węglowodany - w tym cukry | 45 g <0,5 g | 17% 0% | 33 g <0,5 g | 13% 0% |
Błonnik | 20 g | ** | 15 g | ** |
Białko | 15 g | 30% | 13 g | 25% |
Sól | 2,9 g | 48% | 2,2 g | 37% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **RWS nie zostało ustalone. |
- Nie zawiera glutenu*
- Bogata w błonnik pokarmowy
- Wegańska
- Źródło białka
Bezglutenowa mieszanka mąk do pieczenia tortilli, i nie tylko!
Mieszanka mąk Tortilla Baking Mix firmy BiTechUSA to bezglutenowa, wegańska mieszanka mąk, z której możesz upiec tortillę, a jeśli bliższa jest Tobie kuchnia grecka, to możesz również zrobić pitę, podstawę do gyrosa.
Podstawą mieszanki jest mąka ryżowa, mączka z nasion słonecznika oraz skrobia kukurydziana, a w celu zwiększenia zawartości błonnika pokarmowego do mieszanki dodaliśmy błonnik bambusowy i sproszkowane łuski babki lancetowatej. Dodany wyciąg z nasion kozieradki i oregano dodają pikantnego smaku gotowej tortilli lub pity.
Do pieczenia oprócz mieszanki mąk będziesz potrzebować tylko trochę drożdży, oleju i letniej wody. Dokładnie wyrabiamy ciasto, pozostawiamy do wyrośnięcia i już możesz je piec! Przygotuj nadzienie i dodatki według własnych upodobań, a jeśli chcesz trochę dodatkowego smaku, to podbij całość jednym z sosów Zero Sauce!
*Nie zawiera glutenu zgodnie z regulacjami Unii Europejskiej.
Gotowy do spożycia produkt jest zgodny z deklaracjami (bezglutenowy, wegański, źródło białka, bogaty w błonnik pokarmowy), jeżeli nadzienie również spełnia te warunki.
Mąka ryżowa, mączka z nasion słonecznika, skrobia kukurydziana, błonnik bambusowy, sproszkowane łuski babki lancetowatej (z nasion Plantago ovata), sól spożywcza, substancja przeciwzbrylająca (sole magnezu i kwasów tłuszczowych), wyciąg z nasion kozieradki (Trigonella foenum-graecum), oregano.
Wyprodukowano w zakładzie produkującym żywność zawierającą mleko, jaja, soję, orzeszki ziemne, orzechy, seler, ryby, skorupiaki, mięczaki i dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza | ||||
| w 100 g proszku | RWS* (w 100 g proszku) | w 1 picie lub 2 tortillach | RWS* (w 1 picie lub 2 tortillach) |
Wartość energetyczna | 1341 kJ/319 kcal | 16% | 1311 kJ/312 kcal | 16% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g 0,8 g | 6% 4% | 10 g 1,7 g | 14% 9% |
Węglowodany - w tym cukry | 45 g <0,5 g | 17% 0% | 33 g <0,5 g | 13% 0% |
Błonnik | 20 g | ** | 15 g | ** |
Białko | 15 g | 30% | 13 g | 25% |
Sól | 2,9 g | 48% | 2,2 g | 37% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **RWS nie zostało ustalone. |