

Darmowa dostawa od 200PLN
Dobierzemy produkty zgodnie z Twoimi potrzebami!
W naszym sklepie jest ponad 15 000 produktów
Na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1352 kJ / 318 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany: | 79 g |
- w tym cukry | 77 g |
Białko | < 0.5 g |
Sól | 0 g |
Miód nektarowy słonecznikowy OstroVit pochodzi z późnych zbiorów pszczelich, w których zdecydowanie przeważają pyłki pochodzące z kwiatów słonecznika. Jest to miód całkowicie naturalny zawierający ogromną ilość składników aktywnych, które przyczyniają się do utrzymania zdrowia oraz dobrego samopoczucia. Produkt ma delikatny, słodki smak i zapach, przez co nie przytłacza pozostałych składników potraw, z którymi jest podawany. Jego barwa jest intensywnie żółta, a konsystencja to gęsta ciecz, dzięki czemu jest odpowiedni zarówno do polewania, jak również dodawania do środka różnorodnych dań. Produkt jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Miód nektarowy słonecznikowy OstroVit należy do miodów o szybkiej krystalizacji. Swój stan z gęstej cieczy do formy stałej zmienia już po około 10 dniach. W dalszym ciągu jest jednak bardzo łatwy do nakładania, ponieważ nie twardnieje i nie tworzą się w nim nieprzyjemne grudki. Jest to naturalny proces, który świadczy o bardzo wysokiej jakości produktu.
Ze względu na swój bogaty w witaminy, minerały oraz mikro i makroelementy skład miód słonecznikowy jest wykorzystywany w naturalnej medycynie jako środek oddziałujący na wiele różnych płaszczyzn - miody z nektaru słonecznika są wsparciem w leczeniu chorób. Naturalny miód słonecznikowy ma niezwykłe właściwości:
Za pozytywne oddziaływanie miodu słonecznikowego odpowiadają bogato w nim zgromadzone cukry proste w postaci glukozy, fruktozy i innych wielocukrów oraz olejki eteryczne, kwasy organiczne, flawonoidy, enzymy, witaminy A, B2, C i PP. Wystarczy, że dodasz trochę miodu do napoju np. herbaty, izotoniku lub do któregoś z posiłków, by móc wykorzystać jego niesamowite właściwości. Włącz OstroVit miód słonecznikowy do swojej codziennej diety i spraw, by Twoje posiłki stały się naturalnie i zdrowo słodkie!
Miód ma konsystencję gęstej cieczy w formie płynnej, a po skrystalizowaniu - średnioziarnistą. Krystalizacja trwa nawet do kilku miesięcy po otwarciu, więc jest to miód, który długo zachowuje swoją płynną formę. Krystalizacja miodu to zjawisko naturalne, nie ma ona wpływu na jakość i właściwości produktu.